Pravesh


ottoMijn naam is Otto Pasteuning. Ik ben in 1949 in Amsterdam geboren. Ruim 40 jaar ben ik ondernemer geweest en de laatste 25 jaar ben ik Rebalancer. Mijn interesses zijn breed; kunst, fietsen, cultuur, architectuur en muziek.

Van 2003 tot en met 2007 bezocht ik ieder jaar het Osho Meditation Resort in Poona om trainingen en meditaties te doen ter ondersteuning van mijn Rebalancing Praktijk. Hier heb ik ook mijn spirituele naam gekregen: Bodhi Pravesh (Ingang tot Bewustzijn). De naam is afgekort naar Pravesh.
In mijn werk als Rebalancer werk ik veel met lichaamsbewustzijn, aanraking en meditatie. Rebalancing brengt je van voelen naar denken naar Zijn. Van daaruit heb ik schilderen hervonden als een meditatief moment, waarbij ik volledig in het Hier en Nu ben. Schilderen gaat over de uiting van de ziel in verf op een schilderdoek. Een wereld vanuit het onderbewuste. Mijn schilderijen zijn meestal abstract, waarbij ik met laag over laag werk en verschillende technieken gebruik. Dit kan zowel met kwast, roller en ander materiaal zijn.

Mijn eerste schilderijen dateren uit 1979. Na een creatieve periode heb ik een tijd lang geen kwast aangeraakt en de laatste jaren heb ik het schilderen weer opgepakt. Ik laat me in mijn werk onder meer inspireren door Osho, de Cobra Groep, Gerhardt Richter, Het Magisch Realisme, Armando, Pyke Koch, Charley Toorop, Jackson Pollock en Rothko.

Sinds 2020 maak ik ook tableau’s. Dit zijn kunstwerken gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals schors en takken. Deze bewerk ik met verschillende kleuren verf waarna ik de verschillende stukken schors of takken samenvoeg tot het uiteindelijke kunstwerk.

Bekijk het ontstaan van een tableau:

Exposities:
Kunstmarkt Amstelveen 2015 en 2016
Kunstmarkt Almere 2017
Thuis Expositie December 2019