Pravesh


ottoMijn naam is Otto Pasteuning. Ik ben in 1949 in Amsterdam geboren. Ruim 40 jaar ben ik ondernemer geweest en de laatste 25 jaar Rebalancer. Mijn interesses zijn breed; kunst, fietsen, cultuur, architectuur en muziek.

Van 2003 tot en met 2007 bezocht ik ieder jaar het Osho Meditation Resort in Poona om trainingen en meditaties te doen ter ondersteuning van mijn Rebalancing Praktijk. Hier heb ik ook mijn spirituele naam gekregen: Bodhi Pravesh (Ingang tot Bewustzijn). De naam is afgekort naar Pravesh.
In mijn werk als Rebalancer werk ik veel met lichaamsbewustzijn, aanraking en meditatie. Rebalancing brengt je van voelen naar denken naar Zijn. Van daaruit heb ik schilderen hervonden als een meditatief moment, waarbij ik volledig in het Hier en Nu ben. Schilderen gaat over de uiting van de ziel in verf op een schilderdoek. Een wereld vanuit het onderbewuste. Mijn schilderijen zijn meestal abstract, waarbij ik met laag over laag werk en verschillende technieken gebruik. Dit kan zowel met kwast, roller en ander materiaal zijn.

Mijn eerste schilderijen dateren uit 1979. Na een creatieve periode heb ik een tijd lang geen kwast aangeraakt en sinds 2012 heb ik het schilderen weer opgepakt. Ik laat me in mijn werk onder meer inspireren door Osho, de Cobra Groep, Gerhardt Richter, Het Magisch Realisme, Armando, Pyke Koch, Charley Toorop, Jackson Pollock en Rothko.

Sinds 2019 ben ik Kunstambassadeur van het beeld “De Berg van Licht” van Jan Wolkers. Dit glasobject staat in Almere, vrijwel bij mij voor de deur in het water. Ik heb een fotoboek met tekst over de ontstaansgeschiedenis van dit kunstwerk gemaakt, waarbij ik tevens alle glasobjecten van Jan Wolkers in Nederland geïnventariseerd heb. Hij heeft er totaal 18 gemaakt waarvan de bekendste het Auschwitz Monument is. Ik heb ze allemaal bezocht en ben je benieuwd naar deze geschiedenis mail me dan. Ik stuur je een link naar het online fotoboek. Dit komt van Albelli fotoboeken en kan in je spam terecht komen.

Sinds 2020 maak ik schors schors tableau’s. Dit zijn kunstwerken gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals schors en takken. Deze bewerk ik met verschillende kleuren verf waarna ik de verschillende stukken schors of takken samenvoeg tot het uiteindelijke kunstwerk.

Bekijk het ontstaan van een tableau:

Exposities:
Kunstmarkt Amstelveen 2015 en 2016
Kunstmarkt Almere 2017
Thuis Expositie December 2019
Theehuis Uniek Leven Oosterwold 2023
Expo Casa Casa 2023
Route 45 Almere 2021
Route 46 Almere 2022
Route 47 Almere 2023
VMCA Almere 2023